S gurmánem na cestách: Krym, Černobyl, Kyjev ... na ČT2

Online vysílání pořadu ještě 12 dní...

 Pořad byl natočen v roce 2011.

Tonyho průvodcem je svérázný ukrajinský rodák Zamir. Nejprve jedou společně na Krym, který byl v době natáčení ještě nezpochybnitelnou součástí země.

V městečku Balaklava si prohlédnou obří podzemní komplex – někdejší úkryt sovětských vojenských ponorek.

V pobřežní hospůdce ochutnají rybí speciality a syrový bůček, k němuž se výtečně hodí vodka.

Odvážně se vydají do poškozené černobylské elektrárny; v jejím okolí je totiž kvůli unikající radiaci dodnes mrtvá zóna.

V Kyjevě si dají typický boršč, jenž je tu k mání v mnoha variacích, a také plněné masové taštičky vareniky nebo Kyjevské kuře, které však Tonyho příliš neoslní. Na chuťovém zážitku mu nepřidá ani Zamirův nápad na destilaci vodky ze slepičinců.

V horském městečku Bachčisaraj se dozvíme o minulosti Krymských Tatarů a uvidíme, jak se správně jedí masem plněné placky čibureki.

Chybět nebude ani jehněčí a šašlik. Závěrem si Tony pochutná na menu v kyjevském „mekáči“, který svým sortimentem nepokrytě kopíruje hned vedle stojící osvědčený americký fast food…

Zdroj a autor http://www.ceskatelevize.cz/porady/10728931996-s-gurmanem-na-cestach/214382559000014-ukrajina/

 

Zpět

Unian

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace